Activiteiten in Amsterdam

Van oktober 2009 tot februari 2010 heb ik in India doorgebracht in Tulip Garden, het kindertehuis voor weeskinderen met HIV/AIDS. Het was een heel bijzondere ervaring om te leven en dagelijks muziek te maken met zoveel bijzondere, talentvolle en gemotiveerde kinderen die tegelijkertijd in zo’n moeilijke situatie verkeren. Het gevoel dat ik hieraan heb overgehouden en de inspiratie die ik heb opgedaan wil ik op mijn thuisbasis graag omzetten in muziekactiviteiten voor kinderen in Amsterdam

 Voor kinderen zoals die in Tulip Garden betekent het bespelen van een instrument en het samen muziek maken heel veel. Om te beginnen geeft het ze dagelijks een portie plezier en ontspanning en dat alleen al doet ze enorm veel goed. Daarnaast geeft het ze een gevoel van eigenwaarde, iets om mee voor de dag te kunnen komen, een saamhorigheidsgevoel en het gevoel iets voor zichzelf te hebben. Door hun ziekte en hun leven als weeskind zijn al deze dingen vaak niet aanwezig of slecht ontwikkeld. Muziek geeft het ze spelenderwijs en ze komen er sterker door in hun schoenen te staan.

De stralende gezichten van de kinderen tijdens het muziekmaken spraken voor zichzelf en ik laat de baten van de muziekactiviteiten in Amsterdam dan ook graag ten goede komen aan het vervolg van het muziekproject in India.

Mocht u zelf ideeën of wensen hebben met betrekking tot muziekactiviteiten, laat het me weten. Zodra er een groepje kinderen bij elkaar is met dezelfde muzikale wens, kunnen we van start!