Oefenchallenge actie-pagina


Vanaf 2023 werken wij samen met partners zoals een docentencollectief of een muziekschool
om een oefenchallenge te organiseren op een moment dat het jullie goed uitkomt! Bijvoorbeeld in de aanloop naar een voorspeelavond of concert. De opbrengst is win-win:

  • de leerlingen oefenen dagelijks en ontdekken dat ze daardoor snelle vorderingen maken
  • doordat leerlingen zich laten sponsoren en geld ophalen voor Muziek voor Kinderen is er een grote motivatie om door te zetten
  • met behulp van het opgehaalde geld krijgen kinderen die opgroeien in kwetsbare omstandigheden in Oeganda  of Colombia ook muziekles, waardoor we hen meer plezier, zelfvertrouwen en perspectief kunnen bieden
  • de leerlingen die meedoen met de actie worden zich bewust van het feit dat kinderen in andere delen van de wereld soms in moeilijke omstandigheden opgroeien, en dat de mogelijkheid voor muziekles niet voor elk kind vanzelfsprekend is.
  • indien mogelijk wordt er ook contact gelegd tussen de leerlingen die meedoen, en de kinderen uit onze muziekprojecten. Zo brengen we kinderen die van muziek houden uit verschillende delen van de wereld met elkaar in contact.

Na afloop krijgen alle deelnemers aan de oefenchallenge een oorkonde!
Zoals Rijk Leydesdorf op de foto hiernaast, die meedeed met de oefenchallenge van Muziekschool Diemen. Zijn ouders hebben de oorkonde voor hem ingelijst!

Wil je ook een oefenchallenge organiseren, stuur ons dan een bericht. Wij denken graag mee en zorgen voor alle benodigdheden, zoals informatiebrieven, sponsorformulieren en oefenschema’s.


Hoe werkt een oefenchallenge? 

– Leerlingen die meedoen, gaan (bijvoorbeeld) drie weken lang elke dag minimaal 15 minuten oefenen op hun instrument.  In overleg zijn andere afspraken ook mogelijk. Elke dag dat dat gelukt is wordt afgekruist op het oefenschema.

– Voordat de challenge start, gaan de leerlingen in hun omgeving op zoek naar mensen die hen willen sponsoren voor deze actie. Dat kan een klein bedrag zijn per oefendag, of een totaalbedrag voor de hele actie. Wij zorgen voor sponsorformulieren waar de leerling de toegezegde bedragen en de gegevens van de sponsors op kan bijhouden.

– Na afloop haalt elke leerling het toegezegde sponsorgeld op bij de sponsors (tip: gebruik een betaalverzoek). Het totaalbedrag wordt centraal verzameld en uiteindelijk overgemaakt aan Muziek voor Kinderen

– Iedere deelnemer die de Challenge met goed gevolg heeft afgelegd krijgt van Muziek voor Kinderen een mooie oorkonde met de naam van de leerling en een handtekening van onze directeur erop

– Het geld dat doorde leerlingen opgehaald is komt direct ten goede aan onze muziekprojecten in Oeganda (Kampala) en Colombia (Medellin). Meer informatie hierover vind je op onze projecten pagina.


In December 2023 heeft Muziekschool Diemen een oefenchallenge georganiseerd voor Muziek voor Kinderen. Coördinator Rombout Stoffers vertelt:
“Het organiseren van de oefenchallenge gaf ons vanaf het begin af aan een grote boost. De Stichting insprireerde enorm en voorzag ons steeds van allerlei informatie die we nodig hadden om de challenge uit te voeren. De bevlogen presentatie heeft veel docenten overgehaald om hun leerlingen op te geven. De docenten merkten dat hun leerlingen meteen harder gingen werken. Het resultaat mocht daar zijn. Financiering voor de projecten van de stichting en het niveau en spelplezier voor de leerlingen van Muziekschool Diemen een grote stap omhoog. Volgend jaar doen we het nog een keer.”

Klik hieronder voor voorbeelden van:
Het Sponsorformulier
Het Oefenschema

Wij maken desgewenst al deze documenten op maat speciaal voor de partner met wie wij samen de oefenchallenge organiseren!

Ter inspiratie: Bekijk hier de interculturele clip Yo Viajo, die wij in 2020 maakten met kinderen uit Colombia, Oeganda en Nederland!