Actie voor SMK, week 11: Roeien voor muziek in Uganda.

De door Joseph Kony c.s. begane wreedheden in Noord-Uganda stonden afgelopen week in de belangstelling dankzij de, niet onomstreden, actie “Kony 2012”. In SMK verblijven vele kinderen uit Gulu en Lira, Noord-Uganda, wiens ouders vermoord zijn door de rebellen van het LRA.
Deze kinderen zijn nu bezig met het opbouwen van hun eigen jonge leven en wij willen hen daarbij graag ondersteunen.
Muziek helpt om om het onzegbare te uiten, het verleden te verwerken en te genieten van het nu.
Daarom klauter ik zondagochtend 18 maart op de roeimachine voor mijn 2e ‘race’ om geld in te zamelen voor muziekprojecten in Uganda.
Wil je hierbij helpen?
Doneer dan 10 euro op rekeningnummer 4231019 tnv Stichting Muziek voor Kinderen ovv 2e meetmoment.
Als je mijn tijd schat (ik hoop onder de 23 minuten te komen) per mail naar monique.5000meter@gmail.com maak je kans op een proefles op het instrument van je dromen. (tip voor als je wint: kado doen kan ook)

Doel 1 van mijn actie: uniformen voor de marching band van SMK.  Reeds ingezameld: bijna 700 euro. Nog nodig: 600 euro

Doel 2: het organiseren van 2 concerten voor-en door kinderen/jongeren in Gulu en Lira in Noord-Uganda en daaraan gekoppeld enkele muziekworkshops. Wij hopen een groep kinderen van SMK, afkomstig uit Gulu en Lira, mee te kunnen nemen om op te treden in deze plaatsen.
Met deze concerten willen we hoop voor de toekomst uitdragen.
Het zou geweldig zijn als we het geld voor dit unieke muziekfestival bijeen krijgen want inmiddels zijn er al diverse mensen ter plaatse warm aan het lopen voor deze gebeurtenis!