De Teaching Syllabus van Movimiento Manglar is verschenen!

Dario Eraso, hoofddocent van Movimiento Manglar, geeft al meer dan 15 jaar muziekles aan kwetsbare kinderen in de buitenwijken van Medellin. Hij heeft zijn methodiek speciaal voor deze doelgroep ontwikkeld. Speerpunten zijn discipline, plezier in samenwerken en samenspel. Veel nadruk ligt op de ontwikkeling van het gevoel voor ritme en puls. Hiervoor gebruikt hij traditionele Colombiaanse ritmische patronen. Dario heeft daarnaast zelf liedjes gecomponeerd waarbij de kinderen met verschillende instrumenten op een laagdrempelige manier met elkaar kunnen samenspelen en -zingen.

Talentvolle leerlingen krijgen bij Manglar de kans om als junior-docenten (monitores) de beginnende leerlingen les te geven. Het was de wens van Dario om zijn werkwijze vast te leggen in een Teaching Syllabus, om zo de monitoren meer houvast te geven als ze hun lessen geven. Muziek voor Kinderen zag het belang daarvan in en heeft Manglar een bijdrage gegeven om deze Syllabus mogelijk te maken.

Het eerste deel van de Teaching Syllabus is nu verschenen. Het beschrijft de uitgangspunten en werkwijze voor de eerste drie niveaus van de Manglar-methodiek, aangevuld met veel audio- en video-voorbeelden. Hij is verkrijgbaar in zowel Spaans als Engels, en daardoor kunnen ook andere organisaties kennisnemen van de methodiek van Movimiento Manglar.
De Syllabus is (na het sturen van een mail aan de organisatie) gratis te downloaden via de website van Manglar.