In aanloop naar Uganda

De afgelopen weken zijn er verschillende goede ontwikkelingen geweest wat betreft de activiteiten voor het SMK Orphanage in Uganda. 
Eind mei heeft Gerben Janssen, eigenaar van de hoorwinkel Horenenoren twee gehoorapparaatjes opgestuurd naar Uganda. In maart speelde ik met Gerben, die ook saxofonist is, samen in een orkest en vertelde ik hem van mijn projecten. Hij informeerde of er misschien behoefte was aan gehoorapparaatjes omdat hij ze nog wel eens terug kreeg in zijn winkel. Deze apparaten kon hij dan een 2e leven geven. Ik herinnerde me dat ik gelezen had dat er in het tehuis in Uganda een jongen was, Moses, die snel doof aan het worden was. Na een mail aan Gloria en Melissa bleek dat de apparaatjes zéér welkom zouden zijn. Eind juni arriveerden de apparaatjes in Uganda en momenteel is Moses langzaam aan aan het wennen aan de gehoorappaten. Het is niet zo dat je van het één op het andere moment weer goed hoort. Je hersenen zijn niet meer gewend aan het verwerken van verschillende geluiden en het moet opgebouwd en geoefend worden. Gloria schreef een mooi stuk over Moses en de gedoneerde apparaatjes op haar blog, met de strekking “als je ook maar één iemand kan helpen, heeft een poging tot hulp altijd zin” 
Verder heb ik twee weken geleden een eufonium en een tuba gekregen van Musicians without Borders. Samen met Theo Janssen, oud-dirigent van het fanfareorkest (en vader van Gerben) waar ik vroeger  saxofoon speelde, ben ik naar Alkmaar gegaan om de instrumenten door hem te laten testen en na goedkeuring hebben we ze meegenomen naar Amsterdam. Zo speelt de familie Janssen inmiddels een gewaardeerde rol in het Uganda avontuur.
Vorige week heb ik 12 blokfluiten en 3 melodica´s en het eufonium op de post gedaan naar Uganda. Volgende week gaat er met mij ook nog een altsax mee naar Uganda die ik een tijdje geleden via Marktplaats voor een mooi prijsje heb kunnen kopen. De tuba staat nog even in de wacht wegens hoge verzendkosten.

Op het blog van Gloria Feinstein is een verhaal van en over mij te lezen. Een blog waar vele lezenswaardige verhalen over de kinderen van het tehuis, de projecten en de fundraising te lezen zijn. zie: www.gloriainafrica.blogspot.com