Internationaal samenwerkingsproject: “Yo Viajo”

Een van de doelstellingen van Muziek voor Kinderen is: kinderen die muziekmaken van over de hele wereld met elkaar in contact brengen.

Zo is het samenwerkingsproject ” Yo Viajo” onstaan.

Darío Eraso heeft dit stuk in de zomer van 2020 gecomponeerd voor zijn eigen leerlingen uit Angeles de Amor. De tekst van het lied is gebaseerd op een gedicht van Ans Sofia Quinchia. Het stuk is geschikt voor allerlei instrumenten. 

Darío heeft het stuk gecomponeerd met het ritme ‘porro chocano’ uit de Colombiaanse regio Choco. Dit heeft veel Afrikaanse invloeden en leek hem daarom leuk om met de Oegandese kinderen te spelen. Derk en Darío hebben een tutorial gemaakt voor het ritme die te zien is op Youtube.

De meisjes van Angeles de Amor in Colombia zingen en spelen percussie, blokfluit, trompet en trombone. In Uganda zijn de saxofoon leerlingen uit Wipe-a-Tear het stuk ook aan het instuderen. En in Amsterdam spelen de leerlingen van het Hyperion Lyceum een orkestversie van  ‘Yo Viajo’.

Ons doel is om film- en audio-opnames uit alle drie de landen te combineren en zo een internationale muziekvideo te maken. Want het maakt niet uit waar je woont of opgroeit, de taal van muziek verbindt iedereen.

Hoewel corona en lockdowns regelmatig roet in het eten gooien, komen we toch steeds een stukje verder met dit plan. We houden jullie uiteraard op de hoogte van de vorderingen.

Zie hier de laatste update