Uganda, mei 2013

Begin mei bracht ik een kort bezoek van 10 dagen aan het project in St. Mary Kevin Orphanage, Uganda. Het plan was om veel met de saxofoongroep te gaan repeteren, o.a. voor het op hande zijnde Muziekmaatjes Concert van 14 juni. Helaas gooiden een aantal nare ziektes roet in het eten. Rose was herstellende van tyfus en kon pas op de één na laatste dag meedoen, en Tony en Oscar kregen malaria waardoor ze 4 dagen uitgeschakeld waren. Mijn huisje op het terrein van het kindertehuis werd dan ook een ziekenboeg in plaats van een repetitieruimte en doordat ook andere kinderen hoorden dat er paracetamol en aandacht voor hun toestand te verkrijgen waren bij mij, had ik op een gegeven moment kinderen bij me met kiespijn, pijn aan hun oog, buikpijn etc. Het is de realiteit van het leven in een tehuis in Afrika. Door gebrekkige hygiene, gebrek aan volwaardig voedsel en gebrek aan voorzorgsmaatregelen liggen ziektes liggen op de loer en er is niet altijd iemand bij de hand die voor je zorgt en aandacht voor je heeft. Toch zijn deze kinderen echte doorzetters en zodra het weer even beter met ze gaat staan ze alweer klaar om te gaan oefenen op hun instrument en samen te repeteren. Het heeft mijn respect voor hen weer vergroot en ook mijn motivatie om ze te ondersteunen bij het waarmaken van hun dromen.

De “Five Stars” toen ze op de één na laatste dag van mijn verblijf na alle ziektes te hebben doorstaan met z’n vijven konden repeteren.

 

 

 

De blokfluitgroep van St. Mary Kevin is zo’n leuke groep kinderen!

 

 

 

 

 

 

 

 

Boven: repeteren met de marching band.
Rechts:Ambrose en Leo, 2 jonge beginnende trompettisten. Ambrose is een jongen met een zwakke gezondheid, Leo had erge kiespijn zo nu en dan, maar tussen de pijnen door stonden ze klaar om trompet te leren spelen.