Tony neemt afscheid als docent van MvK

Tony Sentamu, onze docent in Oeganda, neemt na 5 jaar afscheid. Tony had als kind saxofoonles van MvK oprichtster Monique Udo in het kindertehuis in Oeganda waar hij woonde. Hij werd in 2019 docent bij Muziek voor Kinderen, nadat Monique dat niet meer kon en Samira Kaya, later directeur, het project weer herstart had in Oeganda. Tony was onze eerste docent in Oeganda na de doorstart, aanvankelijk nog in het kindertehuis waar hij opgroeide en we nog steeds lesgaven. Toen dat helaas moest sluiten zocht Tony nieuwe locaties voor ons en vond die in kindertehuis Wipe a Tear en later ook in het project Khule Africa waar hij voor ons contact mee legde, en gaf vanaf toen les op beide locaties. Tony was toen onze coördinator in Oeganda. Voor Wipe a tear stelde hij voor ook oud-leerling van Monique, Claire Nakibule, in dienst te nemen als muziekdocent. Later gaf hij les in de Africa Music School en hij was medeoprichter van Happy Children’s Music Initiative met Claire. Tony was dus betrokken bij alle projecten die we in Oeganda ooit gehad hebben.


Voor Tony zijn vooral muziek en geloof belangrijk. Het afgelopen jaar startte hij een
intensieve Bijbel opleiding en werd hij steeds actiever in zijn kerk, o.a. als hulppastor. Dat
ging steeds minder goed samen met de muzieklessen die hij gaf, tot duidelijk werd dat het
niet meer te combineren was. Na verschillende gesprekken met ons om te kijken of het tòch te combineren was of dat hij moest kiezen nam hij uiteindelijk het ook voor hem moeilijke besluit voor nu voor de kerk te kiezen en – zij het met pijn in het hart- te stoppen met zijn muzieklessen, omdat het niet meer lukte er altijd te zijn en de lessen met toewijding en inspiratie te geven. Beter één ding goed doen dan twee half, besloot hij.

Wel gaf hij aan enorm dankbaar te zijn voor alles wat Muziek voor kinderen voor hem
betekend heeft. De muzieklessen in zijn jeugd en de kans bij ons docent te zijn en
coördinator zijn bepalend geweest in zijn leven en hij zal er altijd met veel liefde en warmte
aan terugdenken en ons en de kinderen enorm missen. Wij zijn Tony ook erg dankbaar voor de jaren dat hij zich vanuit zijn volle hart inzette voor Muziek voor Kinderen met lessen de voorbereiding van concerten en alles eromheen. Hij heeft veel betekend voor MvK en we zagen dat hij ook enorm veel betekende voor de kinderen die hij lesgaf, als iemand die om hen gaf en hen iets moois bracht: muziek. Bedankt Tony, het ga je goed en we komen elkaar vast nog tegen!