“TULIP GARDEN”, INDIA

Tulip Garden is een tehuis voor kinderen die wees zijn geworden door verschillende oorzaken, waaronder AIDS. Het tehuis is gebouwd en wordt ondersteund door “Stichting Derde Wereld Hulp” (SDWH) uit Amstelveen.

india-jan-2009-163-300x225 

In december 2008 ben ik twee weken in het tehuis geweest en heb daar met de kinderen gezongen, getrommeld en blokfluit gespeeld. Dit werd zo enthousiast ontvangen dat we besloten om daar een structureler vervolg op te geven. Het instrumentarium zal worden uitgebreid met gitaren en keyboards en ik ga de kinderen van de muziekgroep (verder) op weg helpen op de instrumenten. Zodra ze een wegwijs zijn op de instrumenten kunnen ze samenspelen met elkaar.

In de periode van 4 maanden dat ik in India zal verblijven, zal ik contact leggen met plaatselijke musici, docenten en het conservatorium om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor muzieklessen door musici uit de omgeving. Dat zal nog niet zo makkelijk zijn want het tehuis staat in een heel klein dorpje op het platteland en de dichtstbijzijnde stad, Vijayawada, is op een uur afstand met de auto.