Voedselproject Wipe a Tear

In Oeganda is er vanwege de coronacrisis een lockdown. Mensen kunnen de deur niet uit, en anders dan in bijvoorbeeld Nederland kunnen de mensen niet hamsteren, omdat de gemiddelde bevolking van Oeganda niet veel meer geld heeft dan om voor meer dan een dag vooruit inkopen te doen. Het openbaar vervoer moest – want super dicht op elkaar – stoppen, en mensen moesten in lockdown.

De meeste Oegandese verkopers komen van ver hun voedsel met het openbaar vervoer brengen, en nu dit niet meer mogelijk was, was er schaarste. De nog overgebleven verkopers verhoogden hun prijzen enorm, en zo had Wipe a Tear een probleem: te weinig geld om de monden te voeden. Daar kwam nog bij dat sponsors die hen normaal helpen door de coronacrisis zelfin moeilijkheden kwamen en financieel geen steun konden bieden. Genoeg reden dus om bij onze donateurs aan de bel te trekken. En zij hielpen enorm!

DANKJEWEL DONATEURS, voor het doneren. In de afgelopen maanden kon er door jullie 550 kg posho (een soort maismeel), 300 kg bruine bonen, 50 kg rijst, 30 liter kookolie, brandhout om op te koken, veel zeep en meer gekocht worden! Er is voor het voedselproject in totaal maar liefst €1330 opgehaald! Hierdoor konden de kids zich met een gevulde maag weer lekker storten op muziek.