Uitbreiding van de muzieklessen

De afgelopen weken ben ik , naast de lessen in Tulip Garden, muziekles gaan geven in een ander, groot, kindertehuis hier vlakbij. De kinderen uit Tulip Garden gaan daar naar school. Onder schooltijd geef ik wekelijks fluit- en keyboardles aan zo’n 20 kinderen die in dat tehuis wonen. Ook ben ik voor het eerst les gaan geven in een tehuis in een dorp op ruim een uur afstand van Tulip garden. Dit tehuis is voor kinderen van ouders die door omstandigheden niet dagelijks voor ze kunnen zorgen.  Het is dus een soort internaat.  Hier heb ik 25 kinderen onder mijn hoede en ik probeer daar ook wekelijks naar toe te gaan. Gelukkig is daar een leidster die de kinderen kan helpen oefenen, ze heeft meegedaan met de eerste les en pikte de liedjes snel op.

Ondertussen gaan de kinderen in Tulip Garden gestaag verder en hebben ze nog steeds veel plezier in het musiceren. Sinds enkele weken wonen er een opa en oma in Tulip Garden en ook zij komen dagelijks naar de muziekkamer. Ze genieten zichtbaar van wat de kinderen doen.

Met het zoeken naar een muziekdocent vordert het nog niet erg. Ik heb wel wat tips gekregen maar het heeft nog niet geleid tot een daadwerkelijk contact. Ik wil het liefst een docent vinden via een betrouwbaar persoon die weet wat ik zoek en niet zomaar iemand uit de “Yellow Pages” opbellen.