augustus 2012: Rwanda

Rwanda. van 6 augustus tot 13 augustus heeft Monique Udo zich bij enkele trainers van Musicians without Borders gevoegd en workshops gegeven tijdens een zomerkamp voor HIV- besmette kinderen in Kigali. De kinderen hebben met veel enthousiasme op de blokfluiten gespeeld en hebben hun pas verworven vaardigheden reeds na 3 dagen  ingezet in een prachtige presentatie met zang, dans, theater en muziek.
Daarnaast heeft Monique les gegeven aan Rwandeze jeugdleiders die door MwB worden opgeleid om met de kinderen te werken. Aan deze lessen werd ook deelgenomen door leerlingen en docenten van de “Kigali Music School”.

” Muziek voor Kinderen” beperkte zich deze keer niet tot kinderen alleen. Zo meldde zich een man voor zijn eerste saxofoonles. “This was my dream…” sprak hij stralend na de eerste tonen op de sax. Geweldig!
Rwanda heeft erg weinig te bieden op het gebied van muziekonderwijs of muziekbeoefening. In tegenstelling tot Uganda, is er geen cultuur van school brass bands.
De  muziekschool in Kigali schijnt de enige in heel Rwanda te zijn en muziekinstrumenten zijn er moeilijk te krijgen dus moeten uit het buitenland komen.
Momenteel wordt er gewerkt aan een 2e bezoek aan Kigali…
zie ook: www.musicianswithoutborders.org