Benefiet ten bate van uitwisseling Music Buddies

In 2012 is het Muziekmaatjes project van start gegaan. 4 leerlingen van Muziekschool Amsterdam werden uitgekozen om music buddy te worden met leeftijdgenoten uit St. Mary Kevin Orphanage in Uganda.
Muziek is de gemeenschappelijke passie van de Music Buddies en ondanks het feit dat hun achtergrond enorm verschilt, vinden ze elkaar daardoor moeiteloos. De deelnemers skypen, schrijven brieven en sturen filmpjes over en weer. Inmiddels is rond de kern van Music Buddies in Nederland een grotere groep ontstaan en zijn vele kinderen betrokken bij de 2 keer per jaar georganiseerde Muziekmaatjes Concerten.
In mei 2014 wil Muziek voor Kinderen een uitwisseling organiseren waarbij de 5 Music Buddies uit Uganda (het saxofoonkwintet “Five Stars”) 3 weken in Amsterdam zullen verblijven. In deze periode zullen ze te gast zijn bij hun Nederlandse muziekvrienden en met hen samen spelen, lessen en workshops volgen en concerten geven.
Daarnaast fungeren zij als ambassadeurs voor het muziekproject wat plaatsvindt in St. Mary Kevin Orphanage. We zullen er tijdens hun bezoek aandacht voor vragen en geld inzamelen om het project verder uit te kunnen breiden.

Voor het zover is, ondernemen we verschillende acties om de uitwisseling mogelijk te maken. Eén daarvan is het geven van Muziekmaatjes concerten.

Het eerstvolgende Muziekmaatjes Concert zal plaatsvinden op: vrijdag 29 november, aanvang 19.30 uur
Marie Egmondzaal, Muziekschool Amsterdam Noord
Alkmaarstraat 10, Amsterdam Noord
Toegang: volwassenen 7,50 euro, kinderen 5 euro

Er zal worden opgetreden door ruim 50 jeugdige musici in ondermeer:
Jazz Juniors, Jazzcombo,Bachstraat Band, Give up the Funk, Saxocalyptica, Mini Muziekmaatjes en PopZuid.
Wij verzoeken u te reserveren voor het concert door een mail te sturen naar: muziekmaatjesconcert@gmail.com

Mocht u niet naar één van de concerten kunnen komen maar wel willen helpen om de uitwisseling mogelijk te maken, kunt u uw bijdrage storten op rekening
NL24INGB0004231019 t.n.v. Stichting Muziek voor Kinderen ovv Uitwisseling Music Buddies
Alle kleine beetjes helpen!

Foto: Gloria Feinstein