Uganda : The Five Stars

In augustus en september bracht ik ruim 5 weken door in St. Mary Kevin Orphanage, Uganda.
De focus lag vooral op de Five Stars (saxofoonkwintet wat daarnaast ook o.a. trombone en trompet speelt) en de groep heeft in deze periode de weg naar buiten gevonden.
Ik heb ze in contact gebracht met diverse musici uit Kampala, waaronder de beroemde saxofonist en tv persoonlijkheid Isaiah Katumwa en saxofonist/muziekschooldocent Robert Aduba. Verder heeft de groep opgetreden op het wekelijkse open podium van het National Theatre in Kampala, hebben ze concerten en repetities van bands bezocht en hebben ze meegewerkt aan de nieuwe promotie cd van St. Mary Kevin.
Het contact met Isaiah Katumwa heeft ertoe geleid dat de groep een aantal dagen te gast is geweest bij de bootcamp van Talent XP, de momenteel lopende talentenshow van televisiezender NTV in Uganda. Ze hebben er samen met Isaiah Katumwa opgetreden en vele jonge musici leren kennen. Het zijn zeer waardevolle ervaringen voor de Five Stars en ik ben ervan overtuigd dat er nog veel meer op hun pad zal komen want deze vijf tieners hebben talent, passie, en doorzettingsvermogen. Ze stralen als ze optreden en winnen ieders hart.
Inmiddels geven de Five Stars ook les. De jongere kinderen van het tehuis krijgen tromboneles van Tony en Claire, trompetles van Oscar en Emison en blokfluitles van Rose.De volgende stap voor de Five Stars is een bezoek aan Nederland: lessen volgen, met diverse bands meespelen, scholen bezoeken en natuurlijk optreden met hun Nederlandse Muziekmaatjes.
In de komende maanden zullen we door sponsoracties het geld voor de reis en het bezoek bijeen gaan brengen.
Hierover binnenkort meer!