Uganda: muziek, zang en dans in St. Mary Kevin Orphanage

Naast de Five Stars, de toptalenten van St. Mary Kevin, zijn er nog vele andere kinderen in het tehuis in Uganda die met muziek, zang en dans bezig zijn.  Diverse malen per week wordt er gerepeteerd met de marching band. Nu vele bandleden van het eerste uur vertrokken zijn naar secondary school en daar intern zijn, worden er nieuwe leden opgeleid.
Voorheen speelde de band uitsluitend op gehoor en kon niemand noten lezen, maar sinds mijn komst in 2011 leren de kinderen ook van blad spelen. Hierdoor hebben ze meer mogelijkheden en toegang tot ander repertoire.

Het omgaan met de instrumenten is een aandachtspunt. De instrumenten, die al niet van heel goede kwaliteit zijn, gaan vaak van hand tot hand en binnen no time zitten ze vol butsen.

 

 

 

Onder leiding van docent Godfrey zijn alle instrumenten een keer goed schoongemaakt.

 

 

 

 

 

In het tehuis wordt van oudsher ook traditionele muziek gespeeld, gezongen en gedanst.

 

 

 

In januari zal trompettist en bandleider Simon Lutz uit Amstelveen ruim twee weken naar St. Mary Kevin gaan om met de trompettisten te werken en een band te formeren met blazers, keyboard, bas, gitaar en drums.

 

Op dit moment is er alleen een keyboard aanwezig en een akoestische gitaar maar we hebben al diverse jamsessies gehouden met dit instrumentarium.