Crowdfunding actie ten bate van de Muziekmaatjes Uitwisseling.

Sinds 2011 heeft u kunnen lezen over het muziekproject in St. Mary Kevin Orphanage in Uganda.
Uit dit project is een bijzondere muziekgroep naar voren gekomen: de Five Stars. Vijf geweldige jonge mensen die zo’n talent, passie en teamgeest tentoon spreiden dat ik er steeds weer door word verrast en geroerd. Sinds 2012 hebben ze vier Muziekmaatjes uit Amsterdam. Tieners met eenzelfde passie voor muziek én interesse en betrokkenheid bij leeftijdgenoten uit een ver land. De Muziekmaatjes hebben de afgelopen 2 jaar brieven geschreven, via skype gepraat, muziek voor en met elkaar gespeeld en elkaar filmpjes gestuurd over hun leven en gespeeld tijdens Muziekmaatjes Concerten.
Ter ere van het 5-jarig bestaan van Muziek voor Kinderen, hebben wij een uitwisseling georganiseerd waarin de Five Stars samen met hun Nederlandse muziekmaatjes lessen zullen volgen, een band zullen formeren en concerten zullen geven. De uitwisseling zal plaatsvinden in Amsterdam, van 29 april tot 18 mei en de Five Stars zullen ervoor naar Nederland komen!
Het wordt voor alle muziekmaatjes en de bands die zich het afgelopen jaar bij het project hebben aangesloten een grote belevenis en iedereen kijkt er enorm naar uit.

Het vooruitzicht en de voorbereidingen op de uitwisseling hebben het muziekproject in St. Mary Kevin al een grote impuls gegeven. Er is een extra muziekdocent naar toe geweest (zie verslag Simon Lutz), er is geld ingezameld voor extra instrumentarium en er zijn nieuwe plaatselijke docenten aangesteld om muzieklessen te geven aan de Five Stars maar ook aan de rest van de kinderen in het tehuis. Dit laatste wil Muziek voor Kinderen nog uitgebreider kunnen ondersteunen en daar zullen wij tijdens het verblijf van de Five Stars aandacht voor vragen. Ook willen wij bijdragen aan het schoolgeld van de bij het muziekproject betrokken middelbare scholieren, zodat zij niet hoeven te lijden onder schooluitval.

In de afgelopen twee jaar hebben de Muziekmaatjes door middel van sponsoracties en benefietconcerten 5000 euro bijeen gebracht om de uitwisseling mogelijk te kunnen maken.  Voor de laatste benodigde 2500 euro zijn we een crowdfunding actie begonnen.

Klik  hier om een filmpje over de uitwisseling te zien en te doneren: http://www.voordekunst.nl/vdk/project/view/2112-muziekmaatjes-uitwisseling-uganda-nederland

Alvast bedankt namens alle betrokken Muziekmaatjes.

………..Share music, share dreams……