Frank Kalema in Nederland

Frank (Francis) Kalema, directeur en oprichter van Africa Music School, is op reis door Europa, om contacten te leggen en nieuwe ervaringen op te doen die hem kunnen helpen zijn eigen muziekschool in Kampala verder te ontwikkelen.

Africa Music School is een muziekschool waar kansarme kinderen gratis muziekles kunnen krijgen, op onder meer trompet, trombone en andere blaasinstrumenten. MvK-docenten Claire en Tony geven er ook les, op saxofoon en (blaas)piano. Muziek voor Kinderen steunt het muziekproject van Africa Music School op de Cevic School for the Blind.

Op uitnodiging van Roger van Straaten, de muziekdocent die afgelopen voorjaar als vrijwilliger onze projecten in Kampala heeft bezocht, logeerde Frank afgelopen week bij hem in Brabant. Hij heeft daar onder meer muzieklessen gegeven op het Stedelijk Gymnasium Den Bosch, meegespeeld met Fanfare St. Ceacilia en diverse concerten bezocht.

Dit weekend was Frank in Amsterdam, daarna reist hij naar Italië en begin november is hij nog een aantal dagen bij ons te gast in Amsterdam. Het is fijn om uitgebreid met hem te kunnen praten over wat wij kunnen betekenen voor elkaar, en vooral over wat muziek kan betekenen voor kinderen overal ter wereld!