India deel 5

In oktober ben ik voor de 5e keer naar India vertrokken. Deze keer verbleef ik slechts 3 weken in Tulip Garden maar het was een zeer bevredigend bezoek waarin de kinderen uit de muziekgroep grote gedrevenheid hebben getoond en zichzelf hebben overtroffen. Het hoogtepunt was een optreden op hun school voor 2 maal 350 kinderen. Hoewel de directeur vantevoren bang was dat de kinderen in het publiek hun aandacht er niet bij zouden kunnen houden, hebben de kinderen van Tulip Garden zo’n leuk en goed optreden gegeven dat het publiek ademloos zat te luisteren of mee te zingen met de bekende filmhits die werden gespeeld. Ik was enorm trots op de kinderen en ze werden door klasgenoten, vrienden en leerkrachten met complimenten overladen dus het heeft ze een enorme boost gegeven.

 Na het concert wilden de kinderen graag nog een keer ergens optreden dus een paar dagen later hebben we gespeeld voor de 25 kinderen op het superkleine schooltje in het dorpje waar Tulip Garden naast ligt. Helaas was er op dat moment geen stroom dus we hebben moeten improviseren met melodica’s in plaats van keyboards. Gelukkig hebben de blokfluiten, de saxofoon en de gitaar geen stroom nodig! Ook hier genoten de kinderen van het schooltje met volle teugen dus volgende keer gaan we het nog eens mét electriciteit proberen. Inmiddels heeft de “Tulip Garden Music Group” al een aardige lijst met plekken waar ze hebben opgetreden en waar ze nog eens heen willen dus ik denk dat het de volgende keer op een tournee gaat uitdraaien.
Naast de voorbereidingen voor de optredens moest ik een nieuwe keyboarddocent vinden want Praveen, hun eerste docent was een paar maanden geleden verhuisd naar Hyderabad waar hij een baan heeft gekregen. Ik werd geholpen door father Ravisj, de directeur van het art college “Kala Darshini” en zo konden de kinderen op de dag van mijn vertrek kennis maken met Mariya Babu, hun nieuwe docent. Het klikte meteen tussen hem en de kinderen dus ik heb er vertrouwen in dat hij ze verder kan helpen.

Ook hebben Madhu en Ranga, de 2 meest gevorderde jongens van Tulip Garden, gespeeld voor fr. Ravisj tijdens een kort bezoek van hem aan Tulip Garden. Dit heeft ertoe geleid dat 4 jongens mee kunnen gaan doen met de keyboard examens van Kala Darshini. Dit geeft ze de mogelijkheid om een diploma te verwerven waarmee ze later zelf aan de slag kunnen als keyboard docent. Ik ben hier erg blij mee!
Na 3 weken was het moeilijk afscheid nemen, zowel de kinderen als ik wilden door met waar we mee bezig waren en ze smeekten me om nog tenminste één week langer te blijven.. maar helaas, dat ging niet hoewel ik het héél graag had gedaan!