Maak kennis met de Tulip Garden Music Group. Portret nr. 1: Sai Mahesh

In Tulip Garden, een door de Nederlandse stichting SDWH opgezet tehuis in een klein dorpje in de Indiase staat Andhra Pradesh, wonen zo’n 70 HIV-positieve weeskinderen.
De start van het muziekproject in Tulip Garden is in 2009 de directe aanleiding geweest om de stichting Muziek voor Kinderen op te richten.

Nu, ruim 3 jaar later, zijn de kinderen van toen opgegroeid tot tieners waarvoor muziek maken een belangrijk onderdeel van hun leven is geworden. Ze putten er vreugde en zelfvertrouwen uit en ook hoop voor de toekomst. Met de Tulip Garden Music Group treden ze op voor soms meer dan 500 kinderen en oogsten ze bewondering en waardering. Hierdoor maakt het gevoel van schaamte en minderwaardigheid wat samenhangt met hun HIV-positieve status plaats voor trots en het gevoel dat ze gezien mogen worden.
Van 1 tot en met 13 april zult u hier nader kennis kunnen maken met een aantal talentvolle kinderen uit Tulip Garden.
Tijdens die periode zamelen wij geld in om de kinderen uit dit tehuis weer een jaar lang te voorzien van keyboard-, drum- en danslessen en van transport om optredens te kunnen doen.
Een les van een uur kost 5 euro dus voor dit kleine bedrag kunt u al de sponsor worden van een muziek- of dansles.
Wilt u het project steunen, ga dan naar “doneren”.

Deel 1. Sai Mahesh
Sai Mahesh was tijdens mijn eerste korte bezoek in 2008 degene bij wie ik direct een glinstering in z’n ogen zag tijdens het bespelen van de blokfluit. De muziek raakte hem en hoewel hij op andere vlakken erg traag kon zijn, was hij op de blokfluit de snelste leerling.
De fluit is altijd zijn favoriete instrument gebleven en voor hem heb ik onlangs dan ook een dwarsfluit meegenomen.

 

 

 

1e rij v.l.n.r. Budigi, Sai Mahesh, Sunil en Nagendra. Eind 2008

 

v.l.n.r. Sai Durga Rao, Sai Mahesh, Sunil en Sai, begin 2013

Morgen in de schijnwerpers: Sunil