portret nr. 2: Sunil

Sunil tijdens zijn eerste bluessolo op de melodica in 2009

 

 

 

 

 

Sunil is een rustige jongen die af en toe ook lekker uit z’n dak kan gaan.
Vanaf het eerste begin heeft hij blokfluit gespeeld, toen melodica en daarna keyboard. Hij heeft veel talent voor muziek en behoorde al gauw tot de beste keyboardspelers van Tulip Garden.  Wel kan hij soms om onverklaarbare redenen gaan ‘bokken’, wil dan geen instrument meer aanraken en wil ook niet vertellen wat er aan de hand is. Vanaf 2011 heeft dat zelfs meer dan een jaar geduurd. Afgelopen december had ik echter een klarinet meegenomen en toen ik vroeg wie belangstelling had om dat instrument te leren bespelen meldde Sunil zich tot mijn grote vreugde!
Na hem enkele weken op de klarinet te hebben laten spelen heb ik hem ook voorzichtig weer terug naar het keyboard geleid. Het was mooi om hem weer achter het keyboard te zien nadat zijn innerlijke tweestrijd in het voordeel van het muziekmaken was geslecht.
Naast zijn talent voor muziek heeft hij ook leiderschapskwaliteiten en kan hij enorm goed met kleine kinderen omgaan, iets wat hem later eventueel een goede muziekdocent zou kunnen laten worden. Behalve keyboard en klarinet, speelt Sunil ook graag drums.Hij is één van de jongens die heel graag drumlessen zou willen volgen.

 

 

Sunil achter het keyboard in 2010