Muziekmaatjes Benefietweek zeer geslaagd!

De Muziekmaatjes Benefietweek is een groot succes geworden. Er zijn twee geweldige concerten gegeven waaraan bijna 150 kinderen, jongeren en volwassenen hebben meegedaan.


De Five Stars hebben aan het concert van 29 november deelgenomen via een live skype verbinding en zelfs een stukje Moanin’  samen gespeeld met de Jazz Juniors van Muziekschool Amsterdam. (zie foto)

De benefietweek heeft in totaal het mooie ronde bedrag van 3000 euro opgebracht.
Een deel van het bedrag zal worden besteed aan de uitwisseling van de Muziekmaatjes uit Uganda en Nederland, waarvoor de Five Stars de eerste drie weken van mei naar Nederland zullen komen.

Het overige deel wordt besteed aan de aanschaf van instrumenten als electrische gitaar en basgitaar met versterkers, zodat Simon Lutz in januari met de SMK band kan beginnen. Ook gaan we een gedoneerde trompet, cornet, bugel en 3 baritons opsturen om de marching band te versterken.
Wij danken muziekvereniging Waterland uit Amsterdam Noord voor de gedoneerde instrumenten!

Daarnaast kunnen we met de opbrengst de komende periode plaatselijke docenten betalen om structureel instrumentale lessen en lessen in traditionele muziek en dans te geven in het tehuis.

Door de live skype verbinding tijdens het concert op 29 november is de band tussen de Five Stars en hun Muziekmaatjes en overige ‘fans’ uit Amsterdam verder gegroeid en iedereen kijkt zeer uit naar de uitwisseling waarbij ze daadwerkelijk elkaar kunnen ontmoeten en samen muziek kunnen maken.