Simon Lutz bij het project in Uganda

Van 1 tot 19 januari jongstleden is Simon Lutz les wezen geven bij het project in de St Mary Kevin Orphanage in Uganda.  Simon heeft de jongeren in het tehuis kennis laten maken met het spelen in een band met ritmesectie. Ze vonden het geweldig! Zoals Nicky later vertelde in een chat: “it’s so excellent and moving, it makes you feel you áre the music”

 

 

 

 

Hieronder het verslag van Simon:
Ik heb in het tehuis trompetles gegeven en twee bands opgericht. De kinderen waren zeer enthousiast, ook kenden ze geen een van de stukken die ik met hen heb ingestudeerd, stel je voor: Ze kenden geen James Brown, Bruno Mars, Stevie Wonder, Amy Winehouse en ga zo maar door. Het enige wat ze kennen daar zijn hun eigen artiesten (hier totaal onbekend) en Celine Dion…..
Ik heb elke dag met ze geoefend en aan het einde een optreden gegeven voor de hele buurt, wat een groot succes was,we hadden zeker 200 toeschouwers.
Wat mij het meeste opviel was hoe weinig spullen de mensen daar hebben. Zijn wij hier gewend aan een huis vol met keukengerei, electronische goederen zoals TV, Computers, stereo-installaties, boeken, posters, meubels, moeten zij het vaak doen met een pan, een paar kleren en misschien een matras en dat is het dan.
Met de donaties tijdens het concert op 2 december, hebben we een mengpaneel met een box, een basgitaar, een gitaar een drumstel en een mikrofoon kunnen aanschaffen en wat gedoneerde blaasinstrumenten kunnen opsturen.
Mijn hoop is dat de kinderen doorgaan met de band en dat ik als ik de volgende keer daar ben met hun verder kan werken.

Simon Lutz