Ondanks corona: Wipe a Tear speelt

Tijdens de Corona lockdown in Oeganda stopten scholen en kerken en voedsel werd duur, maar de muzieklessen van onze muziekdocenten Claire Nakibule en Tony Sentamu in het kindertehuis Wipe a Tear
gingen door! Claire en Tony trokken er in en gaven juist in april, mei en juni juist extra lessen omdat de kinderen niks te doen hadden.
De lessen in Ggaba konden niet doorgaan omdat openbaar vervoer niet meer ging en Tony er dus niet kon komen.
Maar In Wipe a tear zo laten Tony en Claire weten is veel vooruitgang geboekt. 5 meiden krijgen nu saxofoonles en ze vinden het geweldig. Voor de docenten is het wel een uitdaging dat 2 veel sneller leren dan de andere 3 en ze hun aandacht moeten verdelen. Maar ze hebben in de afgelopen maanden allemaal alle toonladders geleerd en 5 liedjes leren spelen.
Claire en Tony startten ook een groep die ze samen les gaven met twee meiden op saxofoon, 1 op gitaar, 6 kinderen op blokfluit en 1 op een blaaspiano. Daarbij zijn 3 meisjes die zingen, 3 die dansen en soms dansen ze alle 6.
Ze zijn heel erg blij dat ze de kinderen tijdens de lockdown deze lessen konden bieden, al wilden eigenlijk alle kinderen muziekles omdat ze zich verveelden nu de school dicht was maar daarvoor ontbraken de tijd en de instrumenten.
De kinderen die les kregen gingen goed vooruit en ontwikkelen steeds meer liefde voor muziek. Het was fijn dat ze ook eten kregen zodat ze zich konden concentreren op de lessen.
Verder laat Claire weten dat ze bezig zijn een stuk te leren dat muziekdocent Dario in Colombia, met wie Samira dit voorjaar gewerkt heeft, een stuk heeft geschreven om met leerlingen uit projecten uit Colombia, Oeganda en Nederland samen te spelen. Een heel spannend project!