Portret nr. 7: Yesu Babu

Yesu Babu is het jongste lid van de Tulip Garden Music Group. Hij is pas 12 jaar maar speelt al 3 jaar mee. Yesu arriveerde in Tulip Garden tijdens mijn verblijf van 4 maanden, in december 2009. Hij had kort daarvoor een oog verloren aan een infectie en klampte zich de eerste dagen in Tulip Garden vast aan het keyboard. Hij verbleef bijna continue in de muziekkamer en leerde in 3 dagen alle liedjes die ik de weken daarvoor met de andere kinderen had gedaan. Zijn liefde voor het keyboard is nooit meer weg gegaan. Yesu tobt regelmatig met zijn gezondheid, en ook andere kinderen hebben moeilijke periodes wanneer ze aan de AIDS remmers beginnen, van medicijnen veranderen of een kuur tegen TBC volgen. Misselijk, overgeven,geen eetlust en toch moeten eten, en dat soms weken achtereen.
Mijn petje af voor deze kids, die ondanks alles door blijven gaan en zo fijn als je merkt dat het musiceren ze even doet vergeten dat ze zich niet goed voelen.

 

Yesu een paar dagen na aankomst
in Tulip Garden.
December 2009

 

 

 

Yesu in januari 2013
tijdens een concert van de Tulip Garden Music Group op de school waar de kinderen van Tulip Garden naartoe gaan.
De jongens spelen de laatste filmhits op het keyboard en stelen helemaal de show.
Bij het nummer wat Yesu speelde, werd er door honderden kinderen meegezongen. kijk voor een filmpje hiervan op: http://www.youtube.com/watch?v=7WC5xkHkb2Q

 

Madhu, Yesu, Sai, Ranga, Anusha en Sravani na een optreden met de muziekgroep in januari 2013.