Portret nr. 8: Sai

Sai is de enige echte saxofonist van Tulip Garden.
Hoewel hij andere instrumenten heeft uitgeprobeerd als gitaar, viool en keyboard, komt hij toch steeds weer terug bij de saxofoon.  Voordat er afgelopen december een klarinet en een dwarfluit werden toegevoegd aan het instrumentarium van de muziekgroep, was Sai naast de blokfluitisten de enige met een wat steviger blaasinstrument, dus stond hij daarmee meteen flink in de spotlights.
Sai is één van de kinderen in Tulip Garden die ‘alleen op de wereld’ staan. Veel kinderen in het tehuis hebben nog familieleden zoals een oom, tante, broer, zus, opa of oma die ze af en toe op komen zoeken. Sai komt echter oorspronkelijk uit een andere staat en heeft helemaal geen contact met de familie die hij nog heeft. Sai is een jongen die z’n verdriet hierover niet snel zal uiten. Hij probeert het weg te lachen en er een grap over te maken maar het is duidelijk dat het hem pijn doet.

 

 

 

 

 

 

Sai met de muziekgroep in januari 2010. Dit was het eerste officiële optreden als Tulip Garden Music Group. De groep was te gast bij een concert van het artcollege Kala Darshini in Vijayawada en ze maakten grote indruk met de combinatie van westerse muziek en Indiase filmhits.

In mei 2010 probeerde Sai de viool uit tijdens een bezoek van musici van Isaï Ma(i)yam uit Tamil Nadu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast het muziekmaken, is Sai tegenwoordig ook actief in de dansgroep.
Hier staat hij klaar om de stokkendans te gaan dansen met de dansgroep van Tulip Garden waarin ook muziekgroepleden  Sravani, Pavani en Sai Durga Rao dansen. Een video hiervan is te zien op:http://www.youtube.com/watch?v=jwYpiSRae4I&feature=youtu.be