Update projecten juli 2015

In de eerste helft van dit haar hebben we de kinderen in de projecten in India en Uganda deel kunnen laten nemen aan nieuwe inpirerende muzieklessen.

De ex-straatkinderen in het Hearts-Vision home hebben enkele maanden les gehad van Marco de Jong uit Utrecht, als stage voor zijn opleiding Docent Muziek. Marco heeft de jongens en één meisje geholpen om zelf nummers te schrijven en dat met elkaar uit te voeren. Ze hebben het resultaat op cd vastgelegd en zowel Marco als de kinderen kunnen hier enorm trots op zijn!
De cd is te bestellen door overmaking van 15 euro op rekeningnummer NL24INGB0004231019 t.n.v. Stichting Muziek voor Kinderen, Amsterdam,  o.v.v. “cd Hearts-Vision” en van naam en adres. Wij sturen de cd dan naar u op.
De opbrengst gaat naar verdere muziek- en danslessen voor deze getalenteerde kinderen.

In India konden we de kinderen van het Lord Buddha Home for Children in Bodhgaya, en ook de kinderen van Karm Marg ten noorden van Delhi, een bijzondere muziek workshop aanbieden door de groep Manzil Mystic. Deze groep die zelf voort is gekomen uit een project voor jongeren in Delhi, gebruikt muziek als middel voor het behandelen van sociale issues en het trainen van samenwerken, respect hebben voor elkaar, verantwoordelijkheid nemen etc. De kinderen in beide tehuizen hebben enorm van de 3-daagse workshop genoten en voor de leden van Manzil Mystic was het een bijzondere ervaring om eens buiten hun eigen regio te werken.

Meer naar het zuiden in India, in Tulip Garden, Andhra Pradesh, konden drie leden van de Tulip Garden Music Group deelnemen aan de summer course van Kala Darshini in Vijayawada. Hoewel de temperaturen in dit gedeelte van India in mei oplopen tot boven de 45 graden, is deze summer course van vier weken een geliefde besteding van de zomervakantie. Madhu kreeg er tabla les en Sravani en Pavani volgden de danscursus.
Ze kwamen razend enthousiast terug en willen héél graag volgend jaar weer.

In St. Mary Kevin, Kajjansi, Uganda, wordt sinds begin dit jaar verrassend les gegeven door  iemand uit eigen gelederen. Ashraf, een senior lid van de brass band is een stille jongen die nooit zo op de voorgrond treedt maar kan gaan stralen als er muziek in het spel is. Hij heeft het coachen van de jonge trompetistjes op eigen initiatief op zich genomen en geeft elk weekend met veel plezier les. Zelf volgt hij sinds februari een opleiding tot automonteur en Muziek voor Kinderen ondersteunt hem daarbij.