Updates april-juli 2012 deel 1

India: Op 14 april hebben 5 kinderen uit Tulip Garden hun eerste keyboardexamen gedaan op het Art College Kala Darshini in Vijayawada. Een bijzondere gelegenheid want deze kinderen zijn geen leerlingen van Kala Darshini. Wel hebben ze al 2 jaar keyboardles van oud-studenten van het college en na overleg met de directeur konden de kinderen deelnemen aan de overgangsexamens. Sai Durga Rao, Madhu, Ranga en Sravani haalden hun certificaat.


Inzamelingen en donaties:
Half mei ontving Muziek voor Kinderen ruim 40 blokluiten uit de inboedel van een winkel die gesloten werd. Onder deze blokfluiten twee mooie palissander altblokfluiten die eigenlijk te kwetsbaar en kostbaar zijn om in de projecten te gebruiken. We hebben ze verkocht en met de opbrengst van 400 euro kunnen een hoop andere instrumenten aangeschaft worden.
In Amsterdam worden de overige alt- en tenorblokfluiten uit deze partij intussen enthousiast bespeeld door kinderen op een school in de Indische Buurt.
Op 20 mei vond bij Duofit in Amsterdam een roeimarathon plaats om geld in te zamelen voor een tournee naar Gulu door de kinderen van St. Mary Kevin Orphanage, Uganda.
Er werd stevig geroeid door een groep sportievelingen en er is ruim 400 euro bijeengebracht. Een mooie prestatie!
Twee dagen later ontving Muziek voor Kinderen ook nog eens 2000 euro van het Care for Kids fonds van Endemol. Deze bijdrage gaat verdeeld worden over de verschillende projecten. Wij kunnen hierdoor muziek in het leven van vele kinderen brengen!
Daarnaast werd tijdens twee voorspeelavonden van collega docenten nog eens 115 euro bijeengebracht voor de projecten van Muziek voor Kinderen.

Uganda, SMK en Gulu: half april kreeg Edwin Mutai, ‘onze man in Gulu, Noord-Uganda’ een brommerongeluk. Eind mei werd duidelijk dat zijn herstel lang zou duren en dat hij zich tot eind augustus heel rustig moet houden. Hierdoor moesten wij onze plannen voor een kinder-muziekfestival in Gulu in augustus, herzien. Het festival in Gulu zal op een later moment plaatsvinden maar dit jaar zullen we in Kajjansi, waar St. Mary Kevin Orphanage (SMK) is gevestigd, een concert door kinderen van SMK organiseren voor iedereen uit het dorp.

Begin juli ontving ik een foto van Patrick, een SMK marching band lid, in het prachtige nieuwe uniform.
De inspanningen en donaties van iedereen in Nederland tijdens de “actie voor SMK” hebben iets moois opgeleverd!
Ook is er begin juli weer een zending met twee trompetten, bladmuziek, rieten en andere benodigdheden plus een heel stel sportkleren voor kinderen richting SMK vertrokken.

 


 

.