Updates april-juli 2012 deel 2

Muziekmaatjes Nederland-Uganda: Op 7 juli vond de eerste Skype ontmoeting plaats tussen de Muziekmaatjes Terra, Senna en Yuri uit Amsterdam en Tony, Oscar, Benjamin, Faith en Rose uit SMK. Over en weer hebben ze muziek voor elkaar gespeeld en elkaar iets verteld over hoe hun muzikale leven eruit ziet. Deze Skype ontmoetingen gaan komend jaar geregeld plaatsvinden en het uiteindelijke doel is een bezoek van de Amsterdamse Muziekmaatjes aan Uganda waar ze samen zullen musiceren en optreden met de kids van SMK. Wordt vervolgd!

 

ZuidAfrika:
Enkele dagen geleden ontvingen wij deze foto van een optreden van de kinderen uit Soweto die door Mosoeu Ketlele opgeleid worden tot echte entertainers.
Ook naar hun zal één dezer dagen weer nieuw instrumentarium worden opgestuurd omdat de groep groeiende is.

Rwanda: sinds vorig heeft Stichting Muziek voor Kinderen contact met Musicians without Borders. MwB heeft het afgelopen jaar een tuba en een euphonium en nu twee trompetten beschikbaar gesteld uit hun instrumentendepot, voor SMK. Begin dit jaar is MwB gestart met een muziekproject in Kigali, Rwanda, voor vrouwen en hun kinderen met HIV/Aids, resultaat van verkrachtingen tijdens de periode van de genocide in 1994.
Monique Udo zal er een week muziekworkshops verzorgen samen met de mensen van Musicians without Borders