Verslag Muziekmaatjes Uitwisseling Kampala-Amsterdam


Van 28 april tot 18 mei verbleven de Five Stars uit St. Mary Kevin Orphanage, Uganda, in Amsterdam voor een muzikale uitwisseling met hun muziekmaatjes en andere musicerende Nederlandse leeftijdgenoten. De drie weken waren gevuld met repetities, lessen, workshops en optredens. Daarnaast was er  tijd voor uitstapjes en gezellig samenzijn met elkaar. De Five Stars hebben een onuitwisbare indruk achter gelaten op iedereen die ze ontmoet heeft en ze heeft horen en zien optreden. Hun totale overgave aan de muziek en hun swingende presentatie zorgden voor geweldige optredens en de Music Buddies Band, waarin ze samen speelden met hun Nederlandse maatjes, kreeg het publiek van de stoelen en aan het dansen.
Naast de onvergetelijke ervaring die de uitwisseling voor henzelf was, konden ze voor de andere kinderen in het tehuis het volgende mee terug nemen: 3 altsaxofoons, 1 tenorsaxofoon, 1 bugel, 1 euphonium, 1 trombone, 7 bekkens en een hele koffer met kleding. Met het geld wat is opgehaald tijdens de verschillende optredens en vóór en tijdens de uitwisseling is gedoneerd kunnen verder 15 nieuwe schoolbanken worden aangeschaft, kan voor dit jaar het schoolgeld voor 4 deelnemers aan het muziekproject worden betaald en kunnen 4 docenten betaald worden die met elkaar 6 dagen in de week muziek- en dansles geven in het tehuis.

Foto links: De Five Stars met de Nederlandse Muziekmaatjes waarmee ze sinds 2012 contact hebben. De Muziekmaatjes en hun families waren gastgezinnen voor de Five Stars en de groep is één grote vriendengroep en familie geworden.
Foto rechts: Een traditionele dans tijdens het optreden in theater Vrijburcht, op IJburg.

 

Tijdens één van de repetities van de Music Buddies Band kwamen de blazers van de bekende Amsterdamse band Jungle by Night meespelen.

 

 

Optreden tijdens de Sunday Market op het Westergas terrein.

Linksonder: Spelen met de Accu fanfare o.l.v jos Zandvliet tijdens het Bevrijdingsdiner op het Makassarplein in Amsterdam-oost.
Rechts: optreden in het café van de North Sea jazz Club in Amsterdam.