Zuid-Afrika verslag

Op 19 juli was het zover en vertrok ik naar Afrika.
Soweto…
De eerste week verbleef ik ‘homestay’ in Soweto en heb ik een weekend gewerkt met kinderen die onder de bezielende leiding van Mosoeu Ketlele een percussiegroep vormen.

Mijn inbreng was melodisch. Ik heb ze een paar liedjes geleerd op penny whistles, blokfluiten en melodica’s. Het was een hele leuke enthousiaste en getalenteerde groep kinderen en ze wierpen zich zonder voorbehoud in de muziek. Heel inspirerend!!

Na het weekend gingen we met omhelzingen uit elkaar en beloofde ik na de maand Uganda weer naar ze terug te komen. Zo gezegd, zo gedaan en tot mijn verassing hadden ze de liedjes inmiddels voorzien van een eigen theatrale vormgeving. Geweldig leuk! Deze groep heeft potentie. Mosoeu en ik zullen proberen contact te houden en ik zal kijken wat Muziek voor Kinderen kan doen om deze groep te ondersteunen. Vooralsnog geeft Mosoeu ze les zonder er lesgeld voor te vragen en hij heeft moeite om er andere docenten betrokken bij te houden. Hij wil met deze groep graag in juni naar een muziekfestival en ik weet zeker dat ze daar een leuke performance zullen neerzetten als ze het geld bij elkaar krijgen voor vervoer, onderdak etc. Momenteel wachten ze op de uitslag van een subsidieaanvraag…
Voor meer foto’s, kijk onder ‘foto’s’.